Pelaaminen

Untamed on vuorovaikutteinen tarinankerrontaroolipeli, jota pelataan chatissa. (CHARP) Peliä pelataan kirjoittamalla oman kuvitteellisen, itse keksimän hahmon liikkeistä, reaktioista ja vuorosanoista. Sinun ei kuitenkaan tarvitse yksin aloittaa kirjoittamaan tarinaa, sillä aloitustekstin kirjoitettuasi, saa hahmosi usein seuraa. Vuorovaikuttaminen tapahtuu yhden tai useamman muun pelaajan kanssa, jossa kaikkien hahmoilla eläydytään ja reagoidaan toisten hahmoihin.

Pelaamiseen siis kannattaa varata aikaa, sillä monet pelaajat tykkäävät tunnelmoida rauhassa ja kuvailla hahmon ympäristöä, eleitä sekä ilmeitä. Toki, vastapelaajan kanssa voi sopia minipelistä, jossa keskitytään pelkistettyyn kommunikointiin ja asioiden eteenpäin viemiseen.

Esimerkki.
* Oli myrskyä enteilevä ilta, tuulen puhaltaessa Itään päin, vavisuttaen tuuliviirejä voimakkaalla puskennallaan. Dublinin kaduilla kulki tummiin vaatteisiin pukeutunut mies. Kasvot oli peitetty bandanalla, jättäen esiin vain arvoitukselliset, magentansävyiset sielunpeilit. Kävellessään hitain askelin, mies vilkaisi ohikulkijoita. Rikkaat snobit nostivat nokkaansa, mulkoillessaan paheksuvasti ryysyihin pukeutunutta tavallista kansaa, jotka katujen reunoilla kerjäsivät almuja. Jotkut aatelisista jopa kehtasivat sylkäistä räkäklimpin päin alempiarvoistensa kasvoja. Mies pysähtyi aloilleen tarkkaan valikoidun tyttölapsen kohdalla ja kääntyi katsomaan tuota. Hän kaivoi taskuaan ja ojensi sen kohti tyttöä, herättäen monien huomion. Kämmenellä hohkasi upealla kellertävällä sävyllään kultakimpale. Paikalleen pysähtyneet ihmiset kuiskivat keskenään, pitäen miestä täysin hulluna ja vastenmielisenä. Tyttö uskalsi hädin tuskin nostaa katseensa maasta mieheen, joka hänelle rikkauksia oli tarjonnut. Vaitonaisena mies nyökkäsi hyväksyvästi, joka sai tytön rohkaistumaan ja ottamaan kultakimpaleen hyppysiinsä. *

Mielenkiintoisten pelihetkien muodostamiseksi, tarvitaan vain kahta asiaa. On suositeltavaa että hahmolle rakennetaan laaja suhdeverkosto, sisältäen monipuolisesti neutraaleja, positiivisia ja myös niitä negatiivisia tuttuja. Mitä monipuolisempi, sen paremmin pelaamiseen on helppoa saada yllättäviä käänteitä, draamalla, kauhulla ja jännityksellä maustettuna. Oma aktiivinen osallistuminen juonenpätkien kulkuun. Se vie tapahtumia eteenpäin ja lisää inspiraatiota huomattavasti. Sinun ei siis tarvitse olla ylläpitäjä tai valvoja, luodaksesi oman tapahtumaketjun, mihin kaikki voivat osallistua.

Sinun ei tarvitse pelätä että pelihetki toisen pelaajan kanssa jää kesken, sillä voit jatkaa sitä myöhemminkin. Sitä kutsutaan takaumaksi, jota voidaan jatkaa kun kaikki osallistuneet ovat taas paikalla. Mitään tavallista juttelupeliä, missä on vain ystävällisesti juteltu - ei kannata jättämään muhimaan pitkäksi aikaa, vaan pelin lopputuloksen voi sopia toisen pelaajan kanssa. Mutta jos kyseessä on dramaattinen ja jännittävä peli, tai jopa hahmosi kohtalo voi riippua siitä, on peliä hyvä jatkaa kun taas kaikki osapuolet ovat paikalla. Vaikka takauma olisikin olemassa, voit muita peliin osallistuvia odotellessasi pelata hahmollasi nykyhetkeä, jossa takauma on jo parin päivän takainen juttu. Et voi kuitenkaan pelata hahmollasi nykyhetkessä, jos et ole varma, että se selviää takauman mahdollisesti tappelusta.