Riimut

Riimut syntyivät kauan sitten, kun ihmiset vielä uskoivat vahvasti Jumalolentoihin. Erilaisten, omalaatuisten symbolien avulla oli mahdollista olla yhteydessä suoraan näihin voimakkaisiin hahmoihin ja oppia loihtimaan heidän avullaan. Riimut unohtuivat vuosien saatossa, samaan aikaan kun shamanismi väheni. Tänä päivänä ihmiset eivät tiedä riimukirjoitusten tarkoitusta, vaikka näitä salaperäisiä symboleita on merkittynä pitkin Irlantia ja historiallisissa kääröissä.

On kuitenkin olemassa kourallinen ihmisiä, joilla on synnynnäinen lahja ymmärtää ja kirjoittaa riimuja. Nämä ihmiset ovat Jumalolentojen jälkeläisiä, haltijoita. Heidät on pakotettu kulkemaan kuolevaisten keskellä ja elämään tavallista elämää näiden kanssa. Tehtävänään kertoa riimukirjoitusten merkityksestä muille.

Ainoastaan ihmiset ovat kykeneväisiä oppimaan ja ymmärtämään riimukirjoituksen symboleita ja käyttää loitsuja. Riimut olivat olemassa, ennen kuin sudet saivat älynlahjoja ja voimia Sanansaattajalta. Ihminen menettää myös kyvyn ymmärtää ja käyttää riimuja, saadessaan siunauksensa sudelta.

Kuten kerrottu riimut ovat symboleita loitsuille. Riimun voi kirjoittaa kankaisiin, kaivertaa puuhun tai hakata kiveen loitsun toteuttamiseksi. Loitsut tarvitsevat toimiakseen riimun.

Loitsut

Loitsut eivät ole yksinkertaisia käyttää. Ne ovat monimutkaisia ja kieroja. Loitsut voivat hetkessä kääntyä käyttäjäänsä vastaan, jos tämä ei hallitse tunnetilojaan kunnolla. Esimerkiksi, puhtaassa raivossa olevalle loitsijalle käy kehnommin kuin loitsun kohteelle. Myös omaneduntavoittelu voi koitua loitsijan kohtaloksi.

Loitsijioiden kokemus luokitellaan kolmeen taitotasoon. Ensimmäisellä tasolla on vasta-alkaja, jolloin loitsujen epäonnistuminen on suurempi. Toisella tasolla on aloittelija hieman jo edennyt ja loitsujen onnistuminen ilman opettajaa on 50/50 mahdollisuus. Kolmannella tasolla on kokenut ja itsenäinen loitsija ja vain harvoin loitsut epäonnistuvat.

Taitotasoja ei kuitenkaan niin jyrkästi, kuin mitä annetaan ymmärtää. Pelissä hahmo saa kehittyä loihtimisessa, ylläpidon luvalla tai jäädä taitotasojen väliin. Esimerkiksi, ensimmäisen ja toisen taitotason välissä on hahmon mahdollista osata muutama loitsu, ilman opettajan opastusta.